Mi az a pszichológiai konzultáció és kinek szól?

Ha azon gondolkozol, hogy pszichológushoz fordulsz, jó helyen jársz. A pszichológiai konzultáció nem kell, hogy az utolsó mentsvárat jelentse. Nem kell hozzá mentális betegségben szenvedned. A konzultáció mindenkinek segíthet, függetlenül attól, hogy lelki eredetű problémája van, esetleg csak fejlődni szeretne, vagy jobban érezné magát a bőrében.

Mi az a pszichoterápia?

A pszichoterápia speciális pszichológiai módszerekkel, eszközökkel történő kezelés, melynek célja a kliens problémáinak enyhítése vagy megszüntetése. Ennek eredményeként általában növekszik az önismeret, az önelfogadás, az önmegvalósítás és az önbecsülés szintje. A pszichoterápia segíthet abban, hogy szélesebb képet kapjunk önmagunkról, tudatosítsuk magunkban a kialakult gondolkodási és viselkedési mintákat, feltárjuk életünk értelmét, magasabb életminőséget érjünk el, és kiteljesítsük lehetőségeinket.

 

Nincs komoly problémám, van egyáltalán értelme számomra a terápiának?

A pszichoterápia nem csak a súlyos mentális zavarok kezelésére szolgál. Ez egy lehetőség önmagunk jobb megismerésére, kapcsolataink dinamikájának megértésére, és lehetőségeinek fejlesztésére, hogy egészséges és teljes életet élhessünk.

Nagyon rosszul érzem magam, segítségre van szükségem, a Hedepy megfelelő nekem?

Ha nem érzed jól magad, nincs értelme várni, mielőbb fordulj pszichoterapeutához. Az online környezetnek köszönhetően a világ minden részéről találkozhatsz a pszichoterapeutákkal, és nagyon gyorsan tudsz időpontot foglalni.

Ha úgy érzed, hogy azonnali segítségre van szükséged (például olyan állapotban vagy, hogy önmagad vagy másokat veszélyeztethetsz), ne várj, azonnal hívd a 116 123-as krízisvonalat.

V4_hedepy-michaela-2-w_montaz

Hogyan válasszam ki a megfelelő terapeutát?

A megfelelő terapeutával nyugodtnak és magabiztosnak kell érezned magad. Gyakori, hogy a kliensek egyszerűen „kipróbálnak” több terapeutát, hogy megtalálják a számukra megfelelőt. Hogy segítsünk a választásban, rövid videókat készítettünk terapeutákkal, amelyek segítségével még a foglalkozás előtt megismerheted őket kicsit. Érdemes elolvasni más felhasználók véleményét is.

 

Miben segíthet a terápia?

A terápia sokféle témában segít, a párkapcsolati problémákkal kapcsolatos jelenlegi elégedetlenségtől a mély traumákig. Főleg rajtad múlik, hogy milyen célokat választasz pszichoterapeutáddal.

Keresd meg a neked legmegfelelőbb szakembert!

Nem számít, honnan kerestél fel minket.
Mayer Judit (300+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK SZEXUALITÁS
Ellenőrzött szakmai képzés
„Nincsen egységes megoldás egy élet helyzetre, mindenki magában hordozza a saját megoldás kulcsát. Ehhez biztosítanék egy bizalmi légkört, hogy közelebb kerüljön erőforrásaihoz.“
13 900 HUF / ülés
Koczor Nóra (500+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK ÉNKÉP
Ellenőrzött szakmai képzés
„Az alapvetően egészséges embernek képesnek kell lennie élvezni egy gazdagabb, teljesebb, éntudatosabb életet. (Wildflower, 2013)“
13 900 HUF / ülés
Dr. Olteanu Lucian Líviusz PhD. (10000+ óra gyakorlat)
STRESSZ MOTIVÁCIÓ ÉLETESEMÉNYEK VEZETŐI COACHING
Ellenőrzött szakmai képzés
„Mindennapjaink során számos problémával, nehézséggel szembesülünk, amelyek veszélyeztethetik lelki egyensúlyunkat. Hivatásom, hogy segítsek minél hamarabb felülkerekedni ezeken.“
17 900 HUF / ülés