Mi az a pszichológiai konzultáció és kinek szól?

Ha azon gondolkozik, hogy pszichológushoz fordul, remek döntést hozott. A pszichológiai konzultáció nem kell, hogy az utolsó mentsvárat jelentse. Nem kell hozzá mentális betegségben szenvednie. A konzultáció mindenkinek segíthet, függetlenül attól, hogy lelki eredetű problémája van, esetleg csak fejlődni szeretne vagy jobban érezné magát a bőrében.

Mi az a pszichoterápia?

A pszichoterápia pszichológiai eszközökkel történő kezelés, melynek célja a kliens problémáinak enyhítése vagy megszüntetése. Ennek eredményeként általában növekszik az önismeret, az önelfogadás, az önmegvalósítás és az önbecsülés szintje. A pszichoterápia segíthet abban, hogy szélesebb képet kapjunk önmagunkról, tudatosítsuk magunkban a kialakult gondolkodási és viselkedési mintákat, feltárjuk életünk értelmét, magasabb életminőséget érjünk el, és kiteljesítsük lehetőségeinket.

 

Nincs komoly problémám, van egyáltalán értelme számomra a terápiának?

A pszichoterápia nem csak a súlyos mentális zavarok kezelésére szolgál. Ez egy lehetőség önmagunk jobb megismerésére, kapcsolataink dinamikájának megértésére, és lehetőségeinek fejlesztésére, hogy egészséges és teljes életet élhessünk.

Nagyon rosszul érzem magam, segítségre van szükségem, Hedepy megfelelő nekem?

Ha nem érzi jól magát, nincs értelme várni, mielőbb forduljon pszichoterapeutához. Az online környezetnek köszönhetően a világ minden részéről hozzáférhet pszichoterapeutákhoz, és nagyon gyorsan tud időpontot foglalni.

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre van szüksége (például olyan állapotban van, hogy önmagát vagy másokat veszélyeztethet), ne várjon, azonnal hívja a 116 123-as krízisvonalat.

V4_hedepy-michaela-2-w_montaz

Hogyan válasszam ki a megfelelő terapeutát?

A megfelelő terapeutával nyugodtnak és magabiztosnak kell éreznie magát. Gyakori, hogy egyszerűen „kipróbálnak” több terapeutát, hogy megtalálják az Önnek megfelelőt. Hogy segítsünk a választásban, rövid videókat készítettünk terapeutákkal, amelyek segítségével még a foglalkozás előtt megismerkedhetsz személyiségükkel. Érdemes elolvasni más felhasználók véleményét is.

 

Miben segíthet a terápia?

A terápia sokféle témában segít, a párkapcsolati problémákkal kapcsolatos jelenlegi elégedetlenségtől a mély traumákig. Főleg rajtad múlik, hogy milyen célokat választasz pszichoterapeutáddal.

Keresse az Önnek legmegfelelőbb szakembert

Nem számít, honnan keresett meg minket
Dr. Viktória Maczák (5000+ óra gyakorlat)
DEPRESSZIÓ KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK
Ellenőrzött szakmai képzés
„Életünk során mindannyian kerülünk olyan helyzetbe mikor ránkférne a segítség. Olyan problémamegoldó technikákat ajánlok, melyek csökkentik a feszültséget és javítják a hangulatot.“
17 900 HUF / ülés
Dr. Lucian Líviusz Olteanu PhD. (10000+ óra gyakorlat)
STRESSZ MOTIVÁCIÓ ÉLETESEMÉNYEK VEZETŐI COACHING
Ellenőrzött szakmai képzés
„Mindennapjaink során számos problémával, nehézséggel szembesülünk, amelyek veszélyeztethetik lelki egyensúlyunkat. Hivatásom, hogy segítsek minél hamarabb felülkerekedni ezeken.“
17 900 HUF / ülés
Nóra Koczor (500+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK
Ellenőrzött szakmai képzés
„Az alapvetően egészséges embernek képesnek kell lennie élvezni egy gazdagabb, teljesebb, éntudatosabb életet. (Wildflower, 2013)“
11 900 HUF / ülés