Mi az a pszichológiai konzultáció? És kinek szól?

Ha azon gondolkozol, hogy pszichológushoz fordulsz, nem kell megvárnod, amíg a probléma hatalmasra duzzad az életedben. A konzultáció nem csak “betegségek” kezelésére alkalmas. Hatékony eszköz az önfejlesztésben, a lelki egészség megőrzésében, a gondok megelőzésében is. Tegyél egy próbált online!

Mi az a pszichoterápia, mi a konzultáció lényege?

A pszichoterápia speciális pszichológiai módszerekkel, eszközökkel történő kezelés, melynek célja a kliens problémáinak enyhítése vagy megszüntetése. Ennek eredményeként általában növekszik az önismeret, az önelfogadás, az önmegvalósítás és az önbecsülés szintje. A pszichoterápia segíthet abban, hogy szélesebb képet kapjunk önmagunkról, tudatosítsuk magunkban a kialakult gondolkodási és viselkedési mintákat, feltárjuk értelmünket, és általában magasabb életminőséget érjünk el, és kiteljesítsük lehetőségeinket.

 

Nincs komoly bajom, van egyáltalán értelme számomra a terápiának?

A pszichoterápia nem csak a súlyos mentális zavarok kezelésére szolgál. Ez egy lehetőség önmagunk jobb megismerésére, kapcsolataink dinamikájának megértésére és lehetőségeinek kibontakoztatására, hogy életünk kiteljesedéshez és egészséghez vezessen.

 

Nagyon rosszul érzem magam, segítségre van szükségem, Hedepy megfelelő nekem?

Ha azonnali segítségre van szükséged, ne várj tovább! A Hedepy felületén akár 24 órán belül tudsz olyan szakemberrel konzultálni, aki segíthet abban, hogy megkönnyebbülj.

Úgy érzed, most rögtön segítségre van szükséged? Tárcsázd a 116 123-es telefonszámot, ahol anyanyelved kapsz azonnal segítséget. Az országos segélyhívót nem a Hedepy üzemelteti.

 

Hogyan válasszak szakembert?

A megfelelő terapeutával nyugodtnak és magabiztosnak kell érezned magad. Ezért gyakori, hogy több terapeutát is megismerünk a terápia kezdetén. Hogy segítsünk a választásban, rövid videókat készítettünk terapeutákkal, amelyek segítségével legalább egy kicsit a foglalkozás előtt megismerheted a személyiségüket. Érdemes elolvasni más felhasználók véleményét is.

 

Miben segíthet a terápia?

A terápia sokféle témában segít, az aktuális elégedetlenségtől a párkapcsolati problémákon át a mély traumákig. Főleg rajtad múlik, hogy milyen célokat választasz a szakemberrel, illetve az is, hogy pszichoterápiára van-e szükséged vagy elég a konzultáció is a megbízható szakemberrel.

Keresd meg a neked legmegfelelőbb szakembert!

Nem számít, honnan kerestél fel minket.
Dr. Olteanu Lucian Líviusz PhD. (10000+ óra gyakorlat)
STRESSZ MOTIVÁCIÓ ÉLETESEMÉNYEK VEZETŐI COACHING
Ellenőrzött szakmai képzés
„Mindennapjaink során számos problémával, nehézséggel szembesülünk, amelyek veszélyeztethetik lelki egyensúlyunkat. Hivatásom, hogy segítsek minél hamarabb felülkerekedni ezeken.“
17 900 HUF / ülés
Mayer Judit (300+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK SZEXUALITÁS
Ellenőrzött szakmai képzés
„Nincsen egységes megoldás egy élet helyzetre, mindenki magában hordozza a saját megoldás kulcsát. Ehhez biztosítanék egy bizalmi légkört, hogy közelebb kerüljön erőforrásaihoz.“
13 900 HUF / ülés
Koczor Nóra (500+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK ÉNKÉP
Ellenőrzött szakmai képzés
„Az alapvetően egészséges embernek képesnek kell lennie élvezni egy gazdagabb, teljesebb, éntudatosabb életet. (Wildflower, 2013)“
13 900 HUF / ülés