Depresszió

Gyors és megbízható online teszt depresszióra. A PHQ-9 teszt kilenc kérdésből áll. A szakemberek a depresszió tüneteinek kimutatására használják a klinikai gyakorlatban.

Teszteld magad a depresszió tüneteire

A depressziót gyakran rossz hangulatnak érezzük, amelyet olyan körülmények okoznak, mint a rossz időjárás vagy a házassági problémák. Ezek gyakran hangulati ingadozások, amelyek idővel enyhülnek. De mi van akkor, ha a kellemetlen hangulat krónikus?

A depresszió egy hosszú távú hangulati betegség, amely melankóliát és komorságot okoz, és rontja a megfelelő működési képességünket a mindennapokban. Tölts ki egy gyors tesztet, hogy ellenőrizd, tapasztalsz-e bármilyen tünetet.

Kiknek szól a depresszióteszt?

Ha rossz a hangulatod, kimerült vagy vagy elvesztetted érdeklődésed olyan dolgok iránt, amelyeket korábban élveztél, akkor lehet, hogy depresszióban szenvedsz, és ez a teszt a számodra készült.

A depresszió egyéb jelei

  • Alvászavar
  • Súlygyarapodás vagy -csökkenés
  • Étvágy változása
  • Gyakori önvád és kétségbeesés.
  • Emésztési problémák
  • Mellkasi szorítás és nyomás érzése

Ha több mint 14 napja rosszul vagy, tedd próbára magad.

A depresszió akkor ismerhető fel, ha legalább 2 hete tart.

PHQ-9 Depresszió-teszt

A PHQ-9 tesztet széles körben használják a depresszió kimutatására, még az egészségügyi szakemberek is. Számos tanulmány bebizonyította, hogy a PHQ-9 teszt pontos technika a depresszió felmérésére. E kutatások szerint a PHQ-9 teszt érzékenyebb, mint egy diagnosztikai interjú.

A teszt kilenc kérdést tartalmaz a rossz hangulatról, az érdeklődés elvesztéséről, az alvási problémákról, a fáradtságról és a vitalitás hiányáról. Ezekre a kérdésekre a következő lehetőségek közül lehet választ adni: Egyáltalán nem, Néha, Minden másnap, szinte minden nap. Ez a választás arra kérdez rá, hogy az elmúlt két hétben milyen gyakran volt olyan érzésed vagy helyzeted.


Teszteld magad
Előkészítettünk egy sor standardizált tesztet különböző témákban.
A tesztek eredményei csak indikátorok, és a legjobb, ha a kitöltés után konzultálsz egy szakértővel.
A tesztek segítenek abban, hogy jobban megértsd a mentális egészséged.
Teszteld magad
Mennyi ideig tart a depresszió tesztelése?
A Hedepy.hu-n található depresszióteszt a PHQ-9 módszeren alapul, és mindössze 9 kérdést tartalmaz. A teljes teszt általában 2-3 percet vesz igénybe.
Mennyibe kerül a depresszióteszt?
Minden önkitöltős tesztünk teljesen ingyenes.
Hogyan kell kitölteni a tesztet a depresszióról?
A PHQ-9 depressziótesztben kiválasztod azokat a válaszokat, amelyek legjobban tükrözik a te helyzeted az előző két hétben. A rövid teszt mindössze kilenc kérdésből áll.
Mennyire megbízható a teszt?
Kutatási eredmények megerősítik, hogy a PHQ-9 teszt megbízható módszer a depresszió mérésére. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a PHQ-9 teszt érzékenyebb lehet, mint egy diagnosztikai interjú.
Mi az a PHQ-9 módszer?
A PHQ-9 (Patient Health Questionnaire-9) egy gyors, egyszerű és gyakran használt módszer a depresszió tesztelésére. Kilenc standardizált kérdésből áll. A PHQ-9-et klinikai és kutatási gyakorlatban is használják.
Ahhoz, hogy a konzultáció és a terápia működjön, segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével 5 perc alatt segíthetünk találni valakit, aki meghallgat téged.
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Mielőtt a szakemberek csatlakoznának közösségünkhöz, hosszú kiválasztási folyamaton mennek keresztül, ellenőrizzük az képzéseiket és végzettségeiket
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével megmutatjuk a három számodra legmegfelelőbb szakembert akiket az igényeidnek megfelelően választunk ki.
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
Az előfizetők számára 60 online mentálhigiénés videoleckét kínálunk, amelyeket bármikor megnézhetsz
Teszt indítása
Hedepy
Feliratkozás a Hedepy hírlevelére
Tippek, kedvezmények, hírek
Feliratkozással elfogadod a [Személyes adatkezelési elveinket] (https://hedepy.hu/a-szemelyes-adatok-kezelesenek-elvei/)
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna