Valóban működik az online konzultáció és terápia? Nem jobb a személyes?

Valóban működik az online konzultáció és terápia? Nem jobb a személyes?


Cikk megosztása
A cikkből megtudhatod, hogy

Tanulmányok kimutatták, hogy az online terápia hatékonysága összevethető a személyesével. A kliensek elfogadják, mint a pszichoterápiás szolgáltatások igénybevételének gyakorlati formáját.

(Barak, Hen, Boniel-Nissim, & Shapira, 2008), (Andrews et al., 2018)

Mik az online ülések előnyei?

  • Nem korlátozza a helyszín, így az ország bármely pontjáról választhatsz szakembert. Szó szerint több tucat lehetőséged van.
  • A Hedepyn minden szakembernek van egy tömör profilja ajánlásokkal és videós bemutatkozással, ami segít először egy kicsit megismerni őket. Könnyebb és gyorsabb lesz megtalálni a megfelelő pszichológust, akivel illeszkedni fogsz..
  • Az üléshez otthonod kényelméből kapcsolódhatsz. Egyáltalán nem kell kimozdulnod, ha nem érzed jól magad. Biztosan kevésbé leszel ideges kedvenc foteledben, és gyorsabban ellazulhatsz.
  • Nem kell hosszú heteket várnod az ülésre, néhány napon belülre foglalhatsz. A pszichológusok profiljaiban láthatod a szabad időpontokat, amelyeket azonnal lefoglalhatsz.
  • Sok időt takaríthatsz meg, amit ingázással töltenél egyébként.

A leggyakoribb aggodalom, hogy az online ülés nem lesz annyira bizalmas. Hogy nem jön létre a megfelelő kapcsolat a pszichológussal, és a folyamat nem fog működni. Az említett tanulmányok, valamint ügyfeleink megerősítik, hogy ez nem így van. Még akkor is, ha néhányan eleinte szkeptikusak voltak.

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül ennyire bízom a terapeutámban, ráadásul online. De Viola nagyon segítőkész nő. Nagyon empatikus, megértő és kellemes. Nyugodt és anyai törődést érzek tőle. Mindig sajnálom az ülés végén, hogy már vége. Hasznos tanácsokat tud adni és a problémák megoldásához irányít. Nagyon hálás vagyok neki, mert segít békét találni a viharban.”
"A Hedepyn volt az első tapasztalatom bármilyen terápiával kapcsolatban. Bár sokáig kerültem az online üléseket, és a terápiát a személyes találkozás lehetősége miatt halogattam, nagyon örülök, hogy végül az online lehetőség mellett döntöttem. Eddig minden foglalkozás nagyon kellemes volt, A pszichológusom meghallgatott, és igyekezett mindig a visszajelzést, általános értékelést, helyzetképet adni nekem. Nem volt okom a nagyobb megnyílástól tartani. Ezer köszönet :)”
"Nagyon kellemes ülés. Első alkalommal vettem részt online konzultáción, és elégedett voltam a pszichológus hozzáállásával. Az online ülés valóban olyan kielégítő, mint egy személyes találkozás. A pszichológus meghallgatott és biztosította a szükséges betekintést.”

A konzultáción, terápián gondolkodsz?

Mindenképpen érdemes kipróbálni
Ahhoz, hogy a konzultáció és a terápia működjön, segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével 5 perc alatt segíthetünk találni valakit, aki meghallgat téged.
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Mielőtt a szakemberek csatlakoznának közösségünkhöz, hosszú kiválasztási folyamaton mennek keresztül, ellenőrizzük az képzéseiket és végzettségeiket
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével megmutatjuk a három számodra legmegfelelőbb szakembert akiket az igényeidnek megfelelően választunk ki.
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
Az előfizetők számára 60 online mentálhigiénés videoleckét kínálunk, amelyeket bármikor megnézhetsz
Teszt indítása
Hedepy
Feliratkozás a Hedepy hírlevelére
Tippek, kedvezmények, hírek
Feliratkozással elfogadod a Személyes adatkezelési elveinket
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna