Hogyan lehet túlélni a Valentin napot?

Hogyan lehet túlélni a Valentin napot?


Cikk megosztása

Újra itt tartunk, február első napjai után közeleg az a végzetes dátum, amely pontosan emlékeztet arra, hogy hol tartasz a “szerelem” kérdésével: a Valentin-nap.

Rosszabb, mint a nagynéni a kényelmetlen kérdéseivel a karácsonyi ebéd alatt, ez egy különleges fájdalom, amit ügyesen sikerül leplezned markáns undorral a romantika cukiságaival szemben. Ha azonban ügyenesen el is kerülted a nagynéni kérdésének megválaszolását: “Van már barátod/barátnőd?”, Február 14-e elérkezésekor nagyon valószínű, hogy felbukkan a probléma, amit addig kikerültél. Nagyon nehéz elmenekülni önmagad elől. Ha lenne oda-vissza jegy egy másik bolygóra, megvennéd. De nincs. Valahogy túl kell élned ezt a napot. Hogyan juthatunk el tehát a túléléstől a békés együttélés felé? Íme 4 tipp, amellyel elkerülheted Cupido üldözését.

Első lépés

A legfontosabb: fogadd el az érzelmeidet. Dühös vagy, mert Cupido sosem talál be? Nos, éld meg. Fájdalmat érzel azért, mert régóta vágysz bensőséges kapcsolatra, odafigyelésre, odaadásra, romantikára, ami végül is nagyon tetszene? Nos, éld meg ezt a fájdalmat. Hiányoznak azok az idők, amikor boldogan töltötted ezt a napot, ami most kínzás, mert a jobbik feled már nincs veled? Engedd meg magadnak, hogy fogadd és befogadd érzelmeidet. Használj önkifejező csatornákat, amelyek megfelelnek neked: írás, rajz, zene, mozgás.

Második lépés

Ajándékozd meg magad. Add meg magadnak a szeretet gesztusát. Például rendelhetsz egy különleges reggelit, amelyet házhoz szállítanak, vagy bármilyen apró ajándékot. Biztosan átélted már egy csomag kibontásának örömét, még akkor is, ha tudod, mit tartalmaz, mert te választottad.

Harmadik lépés

Küldj magadnak egy dalt. Ezen a napon is a zene a főszerep, valószínűleg szeretnéd, ha valaki neked ajánlana egy dalt. A valaki te is lehetsz. Gyújts egy gyertyát, nyomd meg a lejátszást, csukd be a szemed és utazz az elméddel. Hagyd, hogy elragadjanak az érzelmek.

Negyedik lépés

Kényeztesd magad egy kellemes estével. Ügyelj a részletekre. Gyertyafényes vacsora? Szerelmes film? Könnyes koncert? Egyedül vagy barátokkal? Válaszd ki, amit szeretsz, viseld kedvenc ruhádat, vedd fel azt a lélegzetelállító cipőt, egy cseppet a különleges alkalmakkor választott parfümből, és… élj át egy jó estét, egy olyan szerelmet, amely önmagad iránti szeretettel kezdődik.

A konzultáción, terápián gondolkodsz?

Mindenképpen érdemes kipróbálni
Ahhoz, hogy a konzultáció és a terápia működjön, segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével 5 perc alatt segíthetünk találni valakit, aki meghallgat téged.
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Mielőtt a szakemberek csatlakoznának közösségünkhöz, hosszú kiválasztási folyamaton mennek keresztül, ellenőrizzük az képzéseiket és végzettségeiket
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével megmutatjuk a három számodra legmegfelelőbb szakembert akiket az igényeidnek megfelelően választunk ki.
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
Az előfizetők számára 60 online mentálhigiénés videoleckét kínálunk, amelyeket bármikor megnézhetsz
Teszt indítása
Hedepy
Feliratkozás a Hedepy hírlevelére
Tippek, kedvezmények, hírek
Feliratkozással elfogadod a Személyes adatkezelési elveinket
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna