Hogyan nyilvánul meg a szorongás? És mikor kell szakemberhez fordulni?

Meglepő módon a feszültség nagyon előnyös volt az emberek számára. Segített abban, hogy veszélyben készen álljunk – élesítheti érzékszerveinket és aktiválhatja a testünket, hogy veszély esetén elmenekülhessünk vagy harcolhassunk. A mai világ már nem gyakran igényel ilyen közvetlen konfrontációt, így a szorongások elsősorban az észlelt fenyegetésekhez kapcsolódnak, amelyek a mindennapi életben aggodalomként vagy túlzott félelemként jelennek meg. Ha a szorongás túl sokáig tart, túl intenzív vagy nem megfelelő válasz a helyzetre, akkor szorongásos zavarról beszélünk, és tanácsos szakember segítségét kérni.

Hogyan segíthet nekem a terápia?

A pszichoterápia hatékony eszköz a szorongás kezelésében, függetlenül attól, hogy enyhe tünetektől szenvedsz, vagy a szorongás tartós és hosszabb ideig tart. A folyamat a nyomozói munkához hasonlíthat, amely fokozatosan feltárja az egyéni kontextusokat, amelyek később felfedik, mi áll az életében a szorongásod mögött. Néha csak apró változtatások is elegendőek, mint például a prioritások tudatosítása, a jobb időbeosztás vagy a negatív gondolatok alapos elemzése.

A Hedepy minőségi garanciát biztosít


Próbáld ki a konzultációt videóhívásban

Csak ellenőrzött, szorongásra szakosodott szakemberekkel
Bárhol, bármikor

A kutatások azt mutatják, hogy az online pszichoterápia ugyanolyan hatékony, mint a személyes foglalkozások

Tanulmányok szerint az online pszichoterápia ugyanolyan hatékony, mint a személyes pszichoterápia.1 a kliensek pedig úgy érzik, az online beszélgetés a konzultációegy praktikus módja2
  1(Barak, Hen, Boniel-Nissim, & Shapira, 2008)
2(Andrews et al., 2018)
A hívás biztonságos platformon zajlik. További információ a biztonságról.
Nem kell semmit telepíteni, a böngészőből mindent kezelhetsz.
Bárhonnan kapcsolatba lehet lépni a szakemberrel.