A chat-konzultáció segítségével könnyebben kifejezhetjük és leírhatjuk azokat a problémákat, amelyekkel szembesülünk.

A technológia az élet minden területét megváltoztatta, beleértve a pszichológia gyakorlásának módját is. Míg néhány tradicionalista hajlamos szkepticizmussal tekinteni az online üzenetküldő terápiára, a kutatások kimutatták, hogy valóban hatékony módja a pszichológiai egészségügyi problémák széles körének kezelésére, és a hagyományos folyamatokhoz hasonló eredményeket hoz.

Az online konzultáció és a  terápia segít leküzdeni a megbélyegzést a pszichológiai egészség területén.

Az online szolgáltatások léte rengeteg pszichológiai támogatásra szoruló embert segít hatékony és megfizethető kezeléssel, akik enélkül esetleg nem kaphatták volna meg a szükséges segítséget. Az online szakemberrel folytatott foglalkozások könnyen elérhetők stabil internetkapcsolattal és kompatibilis mobileszközzel. Az ülésekhez való hozzáférést megnehezítheti a környezet, amelyben élünk, vagy az életmódunk, de az üzeneteken keresztül történő online konzultáció könnyedén megkerüli ezeket a problémákat. Így még akkor is, ha zsúfolt házban élsz, ahol nincs magánéleted, üzenetben is részt vehetsz a foglalkozásokon.

Mit várhatsz a chat-konzultációtól

Ne feledd, hogy a terápia és a konzultáció lényege, akár online, akár személyesen, az, hogy megkapd a szükséges támogatást. Az első találkozás sokféleképp alakulhat. Az online foglalkozások nem különböznek sokban a személyes ülésektől, kivéve, hogy számítógépen keresztül zajlanak. Általában az elején a szakember megkérdezi, hogy mi az a probléma, ami a foglalkozásra hozott, mi zavar, vagy mit vársz el a terápiától, a kozultációtól. Rajtad múlik, hogy mennyit mondasz neki, fontos, hogy biztonságban érezd magad. Ennek függvényében kerül sor a következő ülésre. Előfordul, hogy a téma kezdettől fogva világos, és a beavatkozás már az első találkozáskor elkezdhető. Más esetekben a kliens nem tudja azonosítani a problémát vagy annak okát, hogy miért szeretne segítséget, ezért együtt kell működnie a szakemberrel az okok feltárása érdekében.  

Miért a chat-konzultáció?

Gyakran lehetetlennek tűnik megosztani félelmeinket, érzelmeinket és gondolatainkat egy ember előtt, még a világ legszelídebb, legvédelmezőbb és legtámogatóbb embere előtt is. A láthatóságtól, a kiszolgáltatottságtól való félelem eluralkodhat rajtunk, és akadállyá válhat az életünkben.

Így az chat-konzultáció, és a terápia, a klasszikus munka és a teljes anonimitás minden előnyét kínálja, a teljes foglalkozás üzeneteken keresztül zajlik. Természetesen, ha készen állsz, választhatod a videohívást is, de addig az üzenetek jelenthetik a megoldás a szorongásra és félelmedre.

A Hedepy minőségi garanciát vállal


Néha a kezdet a legnehezebb

Nem kell egyedül szembenézned a gondokkal
Bárhol, bármikor

A kutatások azt mutatják, hogy az online pszichoterápia ugyanolyan hatékony, mint a személyes foglalkozások.

A kutatások szerint az online pszichológiai ülések hatékonysága felveszi a versenyt az személyes találkozásokéval.1 A klienseknek praktikus megoldást jelentenek az online terápiás szolgáltatások.2
  1(Barak, Hen, Boniel-Nissim, & Shapira, 2008)
2(Andrews et al., 2018)
A hívás biztonságos platformon zajlik. További információk a videóhívásról.
Nem kell semmit telepíteni. Minden kezelhető a böngészőből.
A szakember is bárhonnan részt vehet az ülésen. Válaszd a legszimpatikusabb szakembert!