Hogyan segíthet a pszichológiai konzultáció és a terápia a szexualitásban?

A szexualitás biológiailag bennünk gyökerezik. Ismertek olyan tudományos vizsgálatok, amelyek azt mutatják, hogy a gyermekek a születés előtti időszakban (az anyjuk testében) mosolyognak a nemek fizikai stimulációján. Ugyanezt látjuk a kisgyermekeknél, akik általában megérintik nemi szervüket, és izgalmat tapasztalnak. A szexualitás azonban sok gondot okoz nekünk. Ez a segítségkérés egyik módja annak, hogy elégedettek legyünk az intimitás és a szexualitás terén.

Hogyan ismerheted meg a szexualitásod?

A szexualitás nem arról szól, hogy kivel szexelsz, vagy milyen gyakran szexelsz. A szexualitás a szexuális gondolatok, érzések, vágyak és másokkal szembeni viselkedés kombinációja. A szexualitás változatos, egyedi, és a saját szexualitás szabályainknak ismerete hozzájárul a boldog élethez. Ha zavart tapasztalsz a szexualitásodban, inkább segíthet elmenni egy pszichológushoz, és biztonságos környezetben felfedezni a szexualitást, mint bármilyen szexualitási tesztet elvégezni az interneten.

 

Melyek a gyakori problémák a szexben?

Szakértők szerint a szexuális problémák az emberek 40%-át érinthetik. Szokatlan, hiányos vagy zavart testi reakció kíséri az egyébként hatékony szexuális stimulációt. A probléma nem csak testi okokra vezethető vissza, van lelki összetevője. A leggyakoribb szexuális problémák közé tartozik a szexuális vágy hiánya vagy elvesztése, az erekciós zavar férfiaknál, a korai magömlés vagy az orgazmus elérésének képtelensége (különösen a nőknél).

Hogyan lehet legyőzni a szexuális averziót?

A szexuális vágy hiánya az egyik leggyakoribb szexuális probléma, amely gyakrabban érinti a nőket. Ez abban nyilvánul meg, hogy a párod nem akar lefeküdni veled, ami a szex hiányához vezet a házasságban, és egyéb kapcsolati problémákat is okozhat. Általánosságban elmondható, hogy a szextől való idegenkedés egy védekező mechanizmus, amellyel a szervezet védekezik. Az okok változatosak lehetnek, a múltban átélt kellemetlen szexuális élményektől, a fáradtságtól és a krónikus stressztől a szorongásig vagy más betegségekig. A pszichoterápia és a konzultáció nemcsak azoknak az egyéneknek lehet hatékony, akik ettől az idegenkedéstől szenvednek, hanem a párjuknak is, amikor frusztrálja őket, hogy a partnerük nem akar lefeküdni velük.

internetinė terapija

Lehet lelki gond az erekcióval?

Sok terapeuta hallott már egy klienst azt mondani, hogy „nem tudom megcsinálni” vagy „túl hamar megteszem”. Az erekciós zavarok 20%-a az emberi pszichével kapcsolatos. Ezek leggyakrabban stressz, a partner elégedetlensége miatti bűntudat, idegesség, teljesítménykényszer, alacsony önbecsüléssel társulva, vagy szorongás és depresszió. Ezért, mielőtt felkeresel egy szexológust vagy gyógyszertárat tablettákért, fordulj szakemberhez, és próbáld meg először megbeszélni a problémáid.

 

Hogyan lehet növelni a libidót?

A libidó elvesztését vagy az izgatottság csökkenését sok nő tapasztalhatja. Ezzel leggyakrabban a terhesség, a túlterheltség és a stressz esetében találkoznak a nők. Ezenkívül bizonyos típusú hormonális fogamzásgátlók a libidó csökkenését vagy elvesztését okozhatják. Az online pszichoterápia és konzultáció biztonságos teret kínál, amelyben egy nő megnyílhat, felfedezheti az okokat, megtalálhatja a módját, hogy növelje libidóját, és újra élvezhesse a szexet.

 

Hogyan segíthet az online pszichológus a szexuális problémák kezelésében?

A szakemberrel való kapcsolatfelvétel gyakori akadálya a félelem attól, hogy mások mit fognak mondani rólam. Az online konzultáció és terápa ideális megoldás lehet sok ember szexuális problémájára. Főleg azért, mert kiválaszthatsz egy szakértőt egy másik városból vagy régióból, és egy online platformon keresztül otthonodból kényelmesen megtarthatod a találkozót. Ezzel az online felülettel időt takaríthatsz meg, és nem kell azon stresszelned, hogy összefutsz valakivel a rendelőben.

Egy kliens valódi története, és hogy hogyan segített neki a terápia:

“Féltem az intimitástól. 29 évesen még egyetlen kapcsolatom sem volt. Nők jelenlétében még egy hangot is szégyelltem kiadni. Amikor az egész első randevúmon hallgattam, és túl voltam az online randevúzáson, elértem a mélypontot. Azáltal, hogy a terapeutám tanácsára éberséget gyakoroltam, megtanultam, hogy ne az idegességemre koncentráljak. Elkezdtem edzeni, hogy szembenézzek a félelmemmel, és ma boldog párkapcsolatban élek.”

Próbáld ki a pszichológiai konzultációt videohíváson keresztül

Keresd fel az intimitásra és a szexualitásra specializálódott szakembereket
Mayer Judit (300+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK SZEXUALITÁS
Ellenőrzött szakmai képzés
„Nincsen egységes megoldás egy élet helyzetre, mindenki magában hordozza a saját megoldás kulcsát. Ehhez biztosítanék egy bizalmi légkört, hogy közelebb kerüljön erőforrásaihoz.“
13 900 HUF / ülés
Váczi Alexa (3000+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS ÉNKÉP KAPCSOLATOK FÜGGŐSÉG
Ellenőrzött szakmai képzés
„A hajó nem süllyed el, ha víz veszi körül. Akkor süllyed el, ha a víz a belsejébe jut. Ne amiatt aggódj, ami körülötted van. Azzal törődj, ami benned zajlik.“
17 900 HUF / ülés
Sárga Noémi (3000+ óra gyakorlat)
KAPCSOLATOK SZÜLŐSÉG STRESSZ KIÉGÉS
Ellenőrzött szakmai képzés
„A klienseimet abban segítem, hogy megtalálják belső erőforrásaikat az önmagukkal folytatott munka során, hogy egy kiegyensúlyozottabb életet élhessenek testileg és lelkileg.“
17 900 HUF / ülés

Segítségkérésen gondolkodsz?

Ebben az esetben egy próbát megér