A szexualitás biológiailag bennünk gyökerezik. Ismertek olyan tudományos vizsgálatok, amelyek azt mutatják, hogy a gyermekek a születés előtti időszakban (az anyjuk testében) mosolyognak a nemi szervek fizikai stimulációjakor. Ugyanezt látjuk a kisgyermekeknél, akik általában megérintik nemi szervüket, és izgalmat tapasztalnak. A szexualitás azonban sok gondot okoz nekünk. A szakemberhez fordulás egyik módja annak, hogy elégedettebbé váljunk az intimitás és a szexualitás terén.

Hogyan ismerheted meg a szexualitásod?

A szexualitás nem arról szól, hogy kivel szexelsz, vagy milyen gyakran szexelsz. A szexualitás a szexuális gondolatok, érzések, vágyak és másokkal szembeni viselkedés kombinációja. A szexualitás változatos, egyedi, és a saját szexualitás szabályainknak ismerete hozzájárul a boldog élethez. Ha zavart tapasztalsz a szexualitásodban, inkább segíthet elmenni egy pszichológushoz, és biztonságos környezetben felfedezni a szexualitást, mint bármilyen szexualitási tesztet elvégezni az interneten.

Melyek a gyakori problémák a szexben?

Szakértők szerint a szexuális problémák az emberek 40%-át érinthetik. Szokatlan, hiányos vagy zavart testi reakció kíséri az egyébként hatékony szexuális stimulációt. A probléma nem csak testi okokra vezethető vissza, van lelki összetevője. A leggyakoribb szexuális problémák közé tartozik a szexuális vágy hiánya vagy elvesztése, az erekciós zavar férfiaknál, a korai magömlés vagy az orgazmus elérésének képtelensége (különösen a nőknél).

Hogyan lehet legyőzni a szexuális averziót?

A szexuális vágy hiánya az egyik leggyakoribb szexuális probléma, amely gyakrabban érinti a nőket. Ez abban nyilvánul meg, hogy a párod nem akar lefeküdni veled, ami a szex hiányához vezet a házasságban, és egyéb kapcsolati problémákat is okozhat. Általánosságban elmondható, hogy a szextől való idegenkedés egy védekező mechanizmus, amellyel a szervezet védekezik. Az okok változatosak lehetnek, a múltban átélt kellemetlen szexuális élményektől, a fáradtságtól és a krónikus stressztől a szorongásig vagy más betegségekig. A pszichoterápia és a konzultáció nemcsak azoknak az egyéneknek lehet hatékony, akik ettől az idegenkedéstől szenvednek, hanem a párjuknak is, amikor frusztrálja őket, hogy a partnerük nem akar lefeküdni velük.

Lehet lelki gond az erekciós zavar hátterében?

Sok szakember hallotta már kliensétől, hogy „nem tudom élvezni” vagy épp hogy „túl hamar elmegyek”. Az erekciós zavarok 20%-a az emberi pszichével kapcsolatos. Ezek leggyakrabban stressz, a partner elégedetlensége miatti bűntudat, idegesség, teljesítménykényszer, alacsony önbecsüléssel társulva, vagy szorongás és depresszió. Ezért, mielőtt felkeresel egy szexológust vagy gyógyszertárat tablettákért, fordulj szakemberhez, és próbáld meg először megbeszélni a problémáid.

Hogyan lehet növelni a libidót?

A libidó elvesztését vagy az izgatottság csökkenését sok nő tapasztalhatja. Ezzel leggyakrabban a terhesség, a túlterheltség és a stressz esetében találkoznak a nők. Ezenkívül bizonyos típusú hormonális fogamzásgátlók a libidó csökkenését vagy elvesztését okozhatják. Az online pszichoterápia és konzultáció biztonságos teret kínál, amelyben egy nő megnyílhat, felfedezheti az okokat, megtalálhatja a módját, hogy növelje libidóját, és újra élvezhesse a szexet.

Hogyan segíthet az online pszichológus a szexuális problémák kezelésében?

A szakemberrel való kapcsolatfelvétel gyakori akadálya a félelem attól, hogy mások mit fognak mondani rólam. Az online konzultáció és terápa ideális megoldás lehet sok ember szexuális problémájára. Főleg azért, mert kiválaszthatsz egy szakértőt egy másik városból vagy régióból, és egy online platformon keresztül otthonodból kényelmesen megtarthatod a találkozót. Ezzel az online felülettel időt takaríthatsz meg, és nem kell azon stresszelned, hogy összefutsz valakivel a rendelőben.

Egy kliens valódi története, és hogy hogyan segített neki a terápia:

“Féltem az intimitástól. 29 évesen még egyetlen kapcsolatom sem volt. Nők jelenlétében még egy hangot is szégyelltem kiadni. Amikor az egész első randevúmon hallgattam, és túl voltam az online randevúzáson, elértem a mélypontot. Azáltal, hogy a terapeutám tanácsára éberséget gyakoroltam, megtanultam, hogy ne az idegességemre koncentráljak. Elkezdtem edzeni, hogy szembenézzek a félelmemmel, és ma boldog párkapcsolatban élek.”

A konzultáción, terápián gondolkodsz?

Mindenképpen érdemes kipróbálni
Ahhoz, hogy a konzultáció és a terápia működjön, segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével 5 perc alatt segíthetünk találni valakit, aki meghallgat téged.
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Mielőtt a szakemberek csatlakoznának közösségünkhöz, hosszú kiválasztási folyamaton mennek keresztül, ellenőrizzük az képzéseiket és végzettségeiket
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével megmutatjuk a három számodra legmegfelelőbb szakembert akiket az igényeidnek megfelelően választunk ki.
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
Az előfizetők számára 60 online mentálhigiénés videoleckét kínálunk, amelyeket bármikor megnézhetsz
Teszt indítása
Hedepy
Feliratkozás a Hedepy hírlevelére
Tippek, kedvezmények, hírek
Feliratkozással elfogadod a Személyes adatkezelési elveinket
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna