Újév konzultációval. Kezdj bele akár most

Az új év az új kezdeteket jelképezi. Ezért sokan úgy tekintenek rá, mint egy olyan változásra, amely jobbá teszi az életüket. Nem kell csak a testi egészséggel kapcsolatos tevékenységekről szólnia, a lelki jóllét is fontos. Ennek az elérésében segíthet a terápia vagy a konzultáció.

Egészen a közelmúltig az emberek inkább magukban tartották azt, hogy terápiára járnak. De az idők változnak, és manapság sokkal nyíltabban beszélhetünk a mentális egészségről. És csak azért, mert valaki segítséget kér egy szakembertől, még nem jelenti azt, hogy őrült lenne vagy súlyos mentális betegségben szenvedne. Talán csak rendezni akarja gondolatait, és meg akarja beszélni érzéseit egy elfogulatlan személlyel, aki nem ítélkezik.

 

A terápia nagyon hasznos lehet olyan problémák kezelésében, mint a szorongás, a depresszió, a kiégés vagy az élet- és kapcsolati válságok. A konzultáció ugyanilyen jól működik a személyes fejlődés részeként, ha szeretnél magadon dolgozni, de nem tudod, hol kezdd. A szakember támaszod lehet a nagyobb életváltozások során, de átvezethet a mindennapi és banálisnak tűnő problémákon is, amelyekkel szembesülsz.

Ne félj megtenni az első lépést

Ha úgy döntesz, hogy bármilyen okból előnyös lehet számodra a konzultáció vagy a terápia, egy lehetőség a folytatásra, hogy megismered a különböző megközelítéseket. Mindegyik kissé eltérő módon közelíti meg a klienst, így általános képet kaphatsz arról, hogy melyik irány lesz a legmegfelelőbb a  számodra.

De fordítva is eljárhatsz, amikor a szakember kiválasztásával kezded. Először megkérdezheted szeretteid és barátaidat, akikről tudod, hogy terápiában vesznek részt. Így személyes ajánlást kapsz, amely megkönnyíti a döntést. Ezután kereshetsz az interneten is, ahol számos referenciát és konkrét szakértőkkel kapcsolatos tapasztalatokat találsz.

Figyelembe kell venned azonban, hogy a megfelelő szakember kiválasztása első próbálkozásra nem biztos, hogy sikerül. Ez azért van, mert a szakember egy olyan személy, akivel nagyon érzékeny információkat és belső érzéseket osztasz meg, ezért szükséges, hogy ne csak szakmailag legyen felkészült, hanem emberként is illeszkedjen hozzád. Valószínűleg hamar rájössz, ha ez nem így van. Ha az első próbálkozásra nem működik az ülés, ne adj fel mindent, és keress tovább.

první krok schody

Az online konzultáció és terápia ugyanazokkal a hatásokkal jár, mint a személyes terápia

A modern technológiáknak köszönhetően nem fizikailag, hanem online üléseken is találkozhatsz a szakemberrel. Ezek az ülések ugyanúgy működnek, mint a klasszikus találkozások, csak nem igényelnek utazást vagy hosszú várakozást. Egyszerűen kiválaszt egy szakembert, aki tetszik a profilja alapján, majd online időpontot egyeztetsz vele. A közted és a szakember közötti minden kommunikáció az online platform gondos biztonságának köszönhetően teljesen bizalmas marad.

Az első foglalkozáson a szakember röviden bemutatkozik, és megkérdezi, mivel fordulsz hozzá, mi zavar jelenleg, vagy mit vársz a segítségétől. Rajtad múlik, hogy mennyi információt biztosítasz neki az elején, fontos, hogy biztonságban érezd magad. Ne feledd, hogy valószínűleg sokkal többet fogsz beszélni, mint a szakember, és ez teljesen rendben van.

Előfordul, hogy a téma, amelyre közösen fogtok összpontosítani, már a kezdetektől nyilvánvaló, és már az első találkozás során elkezd kialakulni, máskor a kliens egy meglehetősen összetett problémával érkezik, amit nem tud pontosan megnevezni, és a szakember inkább próbál eligazodni. A megközeltéstől függően a szakemberek kérdezhetnek a problémák történetéről, családi háttérről és egyéb körülményekről.

Mivel a konzultáció és a terápia során önmagadba mélyedsz, előfordulhat, hogy a foglalkozások időnként érzelmileg megerőltetőnek bizonyulnak. De egy tapasztalt szakember tudja, mit csinál, és ismeri azt a határt, amelyen túl elengedheti a kliensét. Ezért tekintsd a szakembert útmutatónak, ne pedig olyan személynek, aki szívesen kérdez rá a kellemetlen dolgokra. Csak így fedezheted fel problémáid forrását, hogy később jobban érezhesd magad.

Keresd meg a neked legmegfelelőbb szakembert!

Nem számít, honnan kerestél fel minket.
Koczor Nóra (500+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK ÉNKÉP
Ellenőrzött szakmai képzés
„Az alapvetően egészséges embernek képesnek kell lennie élvezni egy gazdagabb, teljesebb, éntudatosabb életet. (Wildflower, 2013)“
13 900 HUF / ülés
Dr. Olteanu Lucian Líviusz PhD. (10000+ óra gyakorlat)
STRESSZ MOTIVÁCIÓ ÉLETESEMÉNYEK VEZETŐI COACHING
Ellenőrzött szakmai képzés
„Mindennapjaink során számos problémával, nehézséggel szembesülünk, amelyek veszélyeztethetik lelki egyensúlyunkat. Hivatásom, hogy segítsek minél hamarabb felülkerekedni ezeken.“
17 900 HUF / ülés
Mayer Judit (300+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK SZEXUALITÁS
Ellenőrzött szakmai képzés
„Nincsen egységes megoldás egy élet helyzetre, mindenki magában hordozza a saját megoldás kulcsát. Ehhez biztosítanék egy bizalmi légkört, hogy közelebb kerüljön erőforrásaihoz.“
13 900 HUF / ülés