Lehet, hogy úgy érzed, valami hiányzik az életedből. Lehet, hogy ugyanazok a dolgok újra és újra megtörténnek veled, és elgondolkozol, hogy miért. Lehetnek olyan kérdéseid, amelyekre nem tudod a választ, még akkor sem, ha nagyon keresed őket. Ezek és az összes többi „talán” esetében sem kell egyedül lenned. A pszichoterápia és a konzultáció a rendelkezésedre áll, akár konkrét témával, akár általános problémával jelentkezel.

Elsősorban az a fontos, hogyan érzed magad az ülés alatt vagy után, bízol-e a veled szemben ülő személyben, és szabadon ki tudod-e fejezni magad a társaságában. Az érzések, a pozitív és negatív benyomások hasznos útmutatók lehetnek; hagyd, hogy ezek vezessenek. Hogy ezt az első lépést a lehető legegyszerűbbé tegyük, videós bemutatkozásokat készítettünk, amelyben szakembereink személyesen mutatkoznak be.

Hasznos a konzultáció akkor is, ha semmi konkrét nem zavar?

Igen, határozottan. Nem kell, hogy konkrét oka legyen annak, hogy pszichológushoz fordulsz. A lelki egészség ugyanolyan fontos, mint a testi egészség. Érzelmileg ugyanúgy érezhetjük magunkat betegnek, mint fizikailag. Érezzük, hogy valami nincs rendben velünk, de nem tudjuk pontosan beazonosítani.

Milyen helyzetek adódhatnak?

  • nehezen tudunk megbirkózni egy szakítás utóhatásaival.
  • hosszú ideig rosszul érezzük magunkat
  • állandóan konfliktusokba keveredünk
  • az elménk azt mondja, hogy mindennek rendben kellene lennie, semmi különös nem történik, de mégsem érezzük magunkat boldognak.

Ezek a forgatókönyvek óriási hatással lehetnek az életünkre. Elveszettnek, tehetetlennek vagy elszigeteltnek érezhetjük magunkat. Egy pszichológus segíthet megérteni, megnevezni és kezelni az érzelmeinket. A valóságban a konzultáció és a pszichoterápia több lehet, mint a problémáink megoldása; segíthet a személyközi fejlődésünkben is. Kiváló választás azok számára, akik szeretnék maximalizálni saját lehetőségeiket.

Mi segít még a szakember kiválasztásában?

Van egy varázslatos, mégis egyszerű kérdés, amely segíthet a szakember kiválasztásában. Kérdezd meg magadtól: Mit várok el valójában a konzultációtól, terápiától? Talán az a válaszod, hogy általában egészségesnek érezd magad, újra jól aludj, vagy párt találj. Bármi is legyen az, összevetheted válaszod azokkal a témákkal, amelyeket minden szakemberünk profilja alatt felsoroltunk. A szakember kiválasztásakor nem kell tudnod válaszolni erre a kérdésre, vagy akár pontosan leírnod a gondod, ez csak egy útmutató, amely segíthet a helyes döntés meghozatalában.Teljes leírást is készítettünk arról, hogyan válassz megfelelő pszichológust.

Mennyire fontos a preferált megközelítés vagy módszer a szakember kiválasztásában?

Jó gyakorlat, hogy minden szakember tájékoztatást ad arról, hogy milyen irányzaton képződött, ezt követjük itt, a Hedepynél. Szakembereink profiljában számos megközelítéssel találkozhatsz, a pszichodinamikus megközelítéstől a szisztémás megközelítésig. Még az is előfordulhat, hogy egy Gestalt terapeutával dolgozol együtt. Ha ezek az információk személyesen fontosak a számodra, lehetőséged van arra, hogy saját preferenciáid szerint válaszd ki a megfelelő szakembert. Minden megközelítésnek megvannak a sajátosságai, és teljesen rendben van, ha fogalmad sincs, hogy az egyes módozatok mit takarnak. Maradj hű megérzéseidhez, vagy válassz más kritériumok alapján. Tapasztalatainkból tudjuk, hogy a közted és pszichológusod közötti kapcsolat minősége fontosabb, mint az, hogy milyen módszert alkalmaznak.

Mi van, ha mégsem tudom kiválasztani a megfelelő szakembert?

Teljesen megértjük aggodalmaid, és szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a megfelelő szakember kiválasztása nem azt jelenti, hogy csak egyet választasz. Sokkal valószínűbb, hogy egynél több szakember felel meg neked. Minden egyes szakember esetében a foglalkozások eltérőek lesznek, de továbbra is haladsz előre. Ugyanakkor rendben van, ha megszakítod a kapcsolatot a pszichológussal, ha egyszerűen nem tetszik. Ha ez a helyzet, a Hedepy segítségével kapcsolatba léphetsz egy másik szakemberrel, akit a „Szakembereink” menüben választhatsz ki.

Ne legyél egyedül

Végezetül szeretnénk elmondani az utolsó és talán legfontosabb dolgot. Teljesen természetes, hogy egy nehéz helyzetben olyan érzelmek hullámát éljük át, amelyeket korábban nem ismertünk. Minden változásnak, sőt minden válságnak van kezdete, de van vége is. A tiédnek is. Éppen ezért, ha egyáltalán gondolkodsz rajta, kérj segítséget pszichológustól, pszichiátertől, pszichoterapeutától vagy coach-tól. Ne legyélegyedül. Több szakember segítségét találod itt meg, akik közül kiválaszthatod az igényeidnek megfelelőt, és már másnapra megbeszélheted az első ülést. Ezután online, otthonról, kényelmesen kapcsolatba léphet a szakemberrel.

A konzultáción, terápián gondolkodsz?

Mindenképpen érdemes kipróbálni
Ahhoz, hogy a konzultáció és a terápia működjön, segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével 5 perc alatt segíthetünk találni valakit, aki meghallgat téged.
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Gondosan választjuk ki szakembereinket
Mielőtt a szakemberek csatlakoznának közösségünkhöz, hosszú kiválasztási folyamaton mennek keresztül, ellenőrizzük az képzéseiket és végzettségeiket
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Segítünk megtalálni a legjobb szakembert
Egy rövid teszt segítségével megmutatjuk a három számodra legmegfelelőbb szakembert akiket az igényeidnek megfelelően választunk ki.
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
A konzultációt és a terápiát videóleckékkel egészítjük ki
Az előfizetők számára 60 online mentálhigiénés videoleckét kínálunk, amelyeket bármikor megnézhetsz
Teszt indítása
Hedepy
Feliratkozás a Hedepy hírlevelére
Tippek, kedvezmények, hírek
Feliratkozással elfogadod a Személyes adatkezelési elveinket
Footer

VisaMastercardGoogle PayApple PayPayPalKlarna