Nem tudom megnevezni pontosan, mi bánt

Lehet, hogy úgy érzed, valami hiányzik az életedből. Lehet, hogy ugyanazok a dolgok újra és újra megtörténnek veled, és elgondolkozol, hogy miért. Lehetnek olyan kérdéseid, amelyekre nem tudod a választ, még akkor sem, ha nagyon keresed őket. Ezek és az összes többi „talán” esetében sem kell egyedül lenned. A pszichoterápia és a konzultáció a rendelkezésedre áll, akár konkrét témával, akár általános érzéssel jelentkezel.

Mi segít kiválasztani a számomra megfelelő szakembert, ha nem tudom megnevezni, mi zavar?

Ahhoz, hogy a munka pozitívan hasson az egészségedre, elengedhetetlen a jó kapcsolat a szakemberrel. Főleg az, hogy hogyan érzed magad a foglalkozás előtt, közben vagy után, magabiztosnak érzed-e magad a vele szemben ülővel, és képes vagy-e nyíltan kifejezni magad a jelenlétében. Az első benyomás segíthet eldönteni, hogy egy szakember megfelelő-e a számodra. Hogy ezt az első lépést a lehető legegyszerűbbé tegyük számodra, mi a Hedepynél rövid bemutatkozó videókat készítünk, melyekben szakembereink bemutatkoznak neked.

 

Mi segít még a szakember kiválasztásában?

Van egy varázslatos, mégis egyszerű kérdés, amely segíthet a szakember kiválasztásában. Kérdezd meg magadtól most: mit várok el valójában a konzultációtól, terápiától? Talán az a válaszod, hogy általában egészségesnek érezd magad, újra jól aludj, vagy párt találj. Bármi is legyen az, összevetheted válaszod azokkal a témákkal, amelyeket minden szakemberünk profilja alatt felsoroltunk. Használd eszközként. A szakember kiválasztásakor nem kell tudnod válaszolni erre a kérdésre, vagy akár pontosan leírnod a gondod, ez csak egy útmutató, amely segíthet a helyes döntés meghozatalában.

Mennyire fontos a preferált megközelítés vagy módszer a szakember kiválasztásában?

Jó szokás, hogy minden szakember tájékoztatást ad arról, hogy milyen iranyzaton képződött, ezt követjük itt, a Hedepynél. Szakembereink profiljában számos megközelítéssel találkozhatsz, a pszichodinamikus megközelítéstől a szisztémás megközelítésig. Még az is előfordulhat, hogy egy Gestalt terapeutával dolgozol együtt. Ha ezek az információk személyesen fontosak a számodra, lehetőséged van arra, hogy saját preferenciáid szerint válaszd ki a megfelelő szakembert. Minden megközelítésnek megvannak a sajátosságai, és teljesen rendben van, ha fogalmad sincs, hogy az egyes módozatok mit takarnak. Maradj hű megérzéseidhez, vagy válassz más kritériumok alapján. Tapasztalatainkból tudjuk, hogy a közted és pszichológusod közötti kapcsolat minősége fontosabb, mint az, hogy milyen módszert alkalmaznak.

terapeuti

Hasznos a konzultáció akkor is, ha semmi konkrét nem zavar?

Igen határozottan. A konzultáció nem csak a szenvedéseink és problémáink gyógyírja, hanem személyes fejlődésünket is támogathatja. Ha szeretnéd fejleszteni saját lehetőségeid, a pszichoterápia és a konzultáció is ideális választás a számodra.

 

Mi van, ha mégsem tudom kiválasztani a megfelelő szakembert?

Teljesen megértjük aggodalmaid, és szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a megfelelő szakember kiválasztása nem azt jelenti, hogy csak egyet választasz. Sokkal valószínűbb, hogy egynél több szakember felel meg neked. Minden egyes szakember esetében a foglalkozások eltérőek lesznek, de továbbra is haladsz előre. Ugyanakkor rendben van, ha megszakítod a kapcsolatot a pszichológussal, ha egyszerűen nem tetszik. Ha ez a helyzet, a Hedepy segítségével kapcsolatba léphetsz egy másik szakemberrel, akit a „Szakembereink” részben választhatsz ki.

Segítségkérésen gondolkodsz?

Ebben az esetben egy próbát megér