Mi az a pszichológiai konzultáció? És kinek szól?

Ha azon gondolkozik, hogy pszichológushoz fordul, nem kell megvárnia, amíg a probléma hatalmasra duzzad az Ön életében. A konzultáció nem csak “betegségek” kezelésére alkalmas. Hatékony eszköz az önfejlesztésben, a lelki egészség megőrzésében, a gondok megelőzésében is. Tegyen egy próbált online!

Mi az a pszichoterápia, mi a konzultáció lényege?

A pszichoterápia pszichológiai eszközökkel történő kezelés, melynek célja a kliens problémáinak enyhítése vagy megszüntetése. Ennek eredményeként általában növekszik az önismeret, az önelfogadás, az önmegvalósítás és az önbecsülés szintje. A pszichoterápia segíthet abban, hogy szélesebb képet kapjunk önmagunkról, tudatosítsuk magunkban a kialakult gondolkodási és viselkedési mintákat, feltárjuk értelmünket, és általában magasabb életminőséget érjünk el, és kiteljesítsük lehetőségeinket.

 

Nincs komoly bajom, van egyáltalán értelme számomra a terápiának?

A pszichoterápia nem csak a súlyos mentális zavarok kezelésére szolgál. Ez egy lehetőség önmagunk jobb megismerésére, kapcsolataink dinamikájának megértésére és lehetőségeinek kibontakoztatására, hogy életünk kiteljesedéshez és egészséghez vezessen.

 

Nagyon rosszul érzem magam, segítségre van szükségem, Hedepy megfelelő nekem?

Ha azonnali segítségre van szüksége, ne várjon tovább! A Hedepy felületén akár 24 órán belül tud olyan szakemberrel konzultálni, aki segíthet abban, hogy megkönnyebbüljön.

Úgy érzi, most rögtön segítségre van szüksége? Tárcsázza a 116 123-es telefonszámot, ahol anyanyelvén kap azonnal segítséget. Az országos segélyhívót nem a Hedepy üzemelteti.

 

Hogyan válasszak szakembert?

A megfelelő terapeutával nyugodtnak és magabiztosnak kell éreznie magát. Ezért gyakori, hogy több terapeuta a terápia kezdetén egyszerűen “megpróbálja”. Hogy segítsünk a választásban, rövid videókat készítettünk terapeutákkal, amelyek segítségével legalább egy kicsit a foglalkozás előtt megismerheted a személyiségét. Érdemes elolvasni más felhasználók véleményét is.

 

Miben segíthet a terápia?

A terápia sokféle témában segít, az aktuális elégedetlenségtől a párkapcsolati problémákon át a mély traumákig. Főleg Önön múlik, hogy milyen célokat választ a szakemberrel, illetve az is, hogy pszichoterápiára van-e szüksége vagy elég a konzultáció is a meghízható szakemberrel.

Keresse az Önnek legmegfelelőbb szakembert

Nem számít, honnan keresett meg minket
Dr. Lucian Líviusz Olteanu PhD. (10000+ óra gyakorlat)
STRESSZ MOTIVÁCIÓ ÉLETESEMÉNYEK VEZETŐI COACHING
Ellenőrzött szakmai képzés
„Mindennapjaink során számos problémával, nehézséggel szembesülünk, amelyek veszélyeztethetik lelki egyensúlyunkat. Hivatásom, hogy segítsek minél hamarabb felülkerekedni ezeken.“
17 900 HUF / ülés
Dr. Viktória Maczák (5000+ óra gyakorlat)
DEPRESSZIÓ KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK
Ellenőrzött szakmai képzés
„Életünk során mindannyian kerülünk olyan helyzetbe mikor ránkférne a segítség. Olyan problémamegoldó technikákat ajánlok, melyek csökkentik a feszültséget és javítják a hangulatot.“
17 900 HUF / ülés
Nóra Koczor (500+ óra gyakorlat)
SZORONGÁS KAPCSOLATOK ÉLETESEMÉNYEK
Ellenőrzött szakmai képzés
„Az alapvetően egészséges embernek képesnek kell lennie élvezni egy gazdagabb, teljesebb, éntudatosabb életet. (Wildflower, 2013)“
11 900 HUF / ülés